За нас

Основната дейност на „Ви&Рус“ е свързана с

 • проектиране, производство, търговия с електро- и мотокари и електро-платформи;
 • ремонт, обновяване, гаранционен и след-гаранционен сервиз на електро- и мотокари и електро-платформи;
 • оборудване и преоборудване на електро- и мотокари с допълнителни работни съоръжения и разнообразно оборудване за работа с товари;
 • производство и търговия с резервни части.
 • механичната обработка на метали

Фамилията подемно-транспортни машини В&Р се предлага окомплектована с разнообразни опции, в това число:

 • метални кабини, подвижни кабини от нетъкан текстил, всички с отопление, както и полукабини;
 • сменни съоръжения за специализирана обработка на товари: набор вилични удължители, виличен изравнител, позиционер на товара, разнообразни захватни съоръжения.

Основните принципи за успеха на фирмата са:

 • Успехът днес е да бъдеш по-добър от вчера;
 • Партньорът е най-добрата инвестиция;
 • Коректност и точност – това е нашият бизнес;


Нашето предизвикателство е пазарът. Нашата амбиция е да сме първи с верните решения.

История

Фирма „Ви&Рус“ ООД е основана през 1991 г. от Желязко Вичев и Никола Русинов. В началото дейността започва с ремонт и сервиз на мотокари. Във фирмата са привлечени водещи специалисти.

През 1998 г. започва проектирането и създаването на собствени модели дизелови кари, под търговска марка В&Р. През 2000 г. започва разработването на собствена конструкция виличен електро-повдигач и електро-платформа. Дизайнът на изделията е резултат от съвместната работа със студиото за промишлен и автомобилен дизайн “ВЕСФОТ” – София. Дизайнът е елегантен и съответства на експлоатационните качества на изделията.
На Международен технически панаир в Пловдив, електро-платформите от серията VR-EP, мотокарите, серия VRD и електрокарите, серия VRE получават златни медали.
Фирмата защитава изделията си, получавайки за тях шест свидетелства за промишлен дизайн за България и три такива – за Русия.

В комплекс близо до Пловдив, разположен на площ от 20дка, с производствено-складова база от 3000 кв.м. и административно-стопанска част с площ 2000кв.м. оборудван с нови CNC машини развиваме направление “Производство и механична обработка на металите”

Дейността на фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2000 от BVQI SA – London.

Сертификати по ISO 14001:2004 ,OHSAS 18001:2007, и ISO 9001:2008 от TUV NORD CERT GmbH.

Основният ресурс на нашата фирма са знанията, уменията, опитът и амбициите на нашите специалисти и работници, на основата на ангажираност и единство на целите.

Понастоящем дейността на „Ви&Рус“ ООД е насочена в следните направления:

 • инженеринг, производство, търговия, ремонт и сервиз на кари и други работни съоръжения. Механична металообработка с CNC машини. Производство и търговия на резервни части.
 • ремонт и реновиране на използвано оборудване за работа с товари: транспортни и високо-повдигащи колички, въздушни платформи и друго специализирано оборудване.

 

Екип

Фирма „Ви&Рус“ убедено поставя в ценностната си система своя екип, като стратегически и основен по значимост ресурс на съвременната организационна структура, създаващ основно предимство в конкурентната среда.

Имайки предвид това, компанията предлага възможности, както на хора със натрупан опит в работата, така и на току-що или наскоро дипломирани млади хора.

Група “Маркетинг” осъществява контактите с клиентите, които могат да разчитат на компетентното мнение и консултация от нашите специалисти, както и да получат своевременно оферти за интересуващите ги наши продукти.

В “Техническо направление” се разработва документацията за новите ни разработки или нестандартни решения за продуктите в производство. Нашите конструктори и технолози са с повече от 20 годишен опит в каростроенето.