manu
english russian
- серия VRD
- серия DVR/GVR
- серия VRE
- серия VR
- серия EP
moto
Платформи > EP серия


Електрическите платформи серия EP са предназначени за транспортиране на товари на кратки разстояния. Те са надеждни при експлоатация върху твърда и гладка повърхност, при околна температура от -25 до +35C.

Универсалните електрически платформи EP2000 и EP3000 са транспортни средства с товароподемност от 2 до 3 тона и тягово усилие до 2500 N. Електроплатформите се предлагат и във вариант с кабина - EP2000K и EP3000K.

Шаси

Шасито представлява неразглобяема заварена конструкция от стоманени профили. To осигурява надеждно закрепване на отделните възли и свободен достъп до тях при ремонт и обслужване. Осветителната система, светлинната и звукова сигнализация съответствуват на международните норми.

left
left

Управление

Предният управляем мост е окачен шарнирно към шасито.

Гумените амортисьори осигуряват плавно движение на машината при преодоляване на неравностите на пътя.

Големият ъгъл на завъртане на управляемите колела позволява да се постигне минимален радиус на завой и висока маневреност при движение на платформата.

Кормилното управление е механично, от тип хипоидна червячна предавка или хидравлично. .

Двигателен мост

Задният двигателен мост е окачен еластично към шасито чрез два надлъжни полу-елиптични ресора. Тяговият електродвигател е разположен успоредно на оста на задния мост. Въртящият момент се предава на двигателните колела през двустепенна главна предавка с цилиндрични зъбни колела, симетричен конусен диференциал и напълно свободни полуоси.

Електрическа система

Електрооборудването е тип Къртис или построено на контакторно-резисторна схема от индиректен тип.

Машините се доставят с акумулаторни батерии работещи на 80V.

Предните фарове, габаритните фарове, пътепоказателите, стоп-светлините и клаксонът работят на напрежение 12 V от акумулаторната батерия.

Силовите и оперативни електрически вериги са защитени с предпазители.

Върху панела за управление е разположен капацитетоуказател, отчитащ състоянието на акумулаторната батерия и сигнална лампа за пътепоказателите. Като опция се монтира и мото-часовник.

Спирачна система

Електроплатформите са оборудвани с барабанни спирачки, вградени в двигателните колела.

Спирачките се задействуват по два независими начина – хидравличен, работен, който се управлява от педал, и механичен - за паркиране - който се управлява от лост.

При натискане на спирачния педал, електрическата верига на задвижването се прекъсва, което предпазва електродвигателя и акумулаторната батерия от претоварване.

Технически характеристики 


 
 
 2006-2011 Copyrights by V&R
eXTReMe Tracker
.