manu
english russian
- серия VRD
- серия DVR/GVR
- серия VRE
- серия VR
- серия EP
moto
Мотокари > VRD серия

В&Р произвежда мотокари серия VRD, VRG с товароподемност от 2.0 до 5.0 т.

За оптимизиране на работата и поддръжката на нашите машини, ние предлагаме разнообразни решения при окомплектоването им, касаещи двигател, кабина и отделение за водача, сменни съоръжения и много други.

Мотокарите, серия VRD, VRG, са универсални машини за извършване на подемно-транспортни дейности на открито и в складови условия, на гари, пристанища и летища, за вътрешно-цехов и между-цехов транспорт.

Мотокарите са приспособени за работа в умерената климатична зона, в интервала температури от -25° до +45°C, във взриво-защитени и пожаро-защитени помещения.

 


left

Ергономични показатели

Работното място съответства на съвременните ергономични изисквания и предлага добра видимост при управление и обработката на товарите. Седалката е анатомично регулируема, с пружинно окачване и хидравличен амортисьор. Педалите са разположени в автомобилна подредба. Осигурен е свободен достъп до отделните агрегати.

Шаси

Неразглобяемата заварена конструкция, максимално затворена, осигурява надеждна защита, свободен достъп и обслужване на отделните възли и агрегати, както и дълъг живот на самия мотокар.

Двигателен мост

Представлява монолитна лята затворена греда, включваща главна конична предавка със спираловидни зъби, диференциал и крайни едностъпални редуктори.

Управляем мост

Здрава и добре осигурена конструкция. Състои се от монолитна стоманена греда, двойно-действуващ бутален цилиндър, шарнирни съединения от класически тип.

Хидродинамична трансмисия

Хидродинамичната предавка е едноскоростна. Вграденият инчинг-клапан, който се задействува от спирачния педал, осигурява бавен ход на мотокара при необходимост от прецизно маневриране

Електрическа система

Работното напрежение е 12 V. Върху панела за управление са разположени идикатори: за температурата на охлаждащата течност, за количество гориво, контролни лампи за зареждането на акумулатора, за налягане на маслото в двигателя и пътепоказателите.


Двигател

Двигателят е дизелов Д3900К или газов Г3900K, лиценз на Perkins. Deutz, Д243 др., четиритактови с водно охлаждане.


Хидравлична система и управление

Налягането в работната хидравлична система се осигурява от самостоятелна зъбна помпа. Обемът на резервоара за масло е напълно достатъчен и в случай на монтаж на допълнителни сменни съоръжения. Предпазните вентили гарантират безопасно спускане на товара, дори и в случай на авария в тръбопроводите.
Работата на системата за сервоуправление е осигурена чрез отделна хидравлична зъбна помпа .В хидравличната система е свързан приоритетен клапан, пренасочващ масло към работната хидравлика, когато воланът не се върти.Повдигателна уредба

Представлява съставна заварена конструкция от горещовалцована високояка профилна стомана.
Повдигателната уредба може да е три типа:
 Симплекс
двумачтова с един централно разположен цилиндър, с нормален свободен ход
 Дуплекс
двумачтова с повишена видимост с два цилиндъра, разположени от двете страни на мачтите, с нормален свободен ход.
 Триплекс
тримачтова с работен свободен ход.

Технически характеристики 


 
 
 2006-2011 Copyrights by V&R
eXTReMe Tracker
.