manu
english russian
- серия VRD
- серия DVR/GVR
- серия VRE
- серия VR
- серия EP
moto
Мотокари > DVR/GVR серия

Мотокарите от серия DVR/GVR са надеждни за експлоатация върху твърдо и гладко покритие и при околна температура от –25 до +35 градуса по Целзий. За работа в закрити помещения, в мотокара се монтира газов двигател с вътрешно горене.

Универсалните мотокари, серия DVR/GVR, представляват гама повдигачи с товароподемност съответно 2.0, 2.5, 3.0, 3.5, и 4.0 тона и височина на повдигане 3300, 4000 или 4500 мм.

Основно мотокарите са оборудвани с вилични рогове, но на тяхно място могат да бъдат монтирани и други сменни приспособления – виличен позиционер, виличен изравнител, гама специализирани кламери, лапи и челюсти – за специфична обработка на товари.Шаси

Неразглобяемата заварена конструкция, максимално затворена, осигурява надеждна защита, свободен достъп и обслужване на отделните възли и агрегати, както и дълъг живот на самия мотокар


Двигателен мост

Представлява монолитна лята затворена греда, включваща главна конична предавка със спираловидни зъби, диференциал и крайни едностъпални редуктори.


Управляем мост

Здрава и добре защитена конструкция, състояща се от масивна стоманена греда, двустъпален бутален цилиндър, лагерни съединения от класически тип.


Хидродинамична трансмисия

Хидродинамичната предавка е едноскоростна, серия 6860. Вграденият инчинг-клапан, който се задействува от спирачния педал, осигурява бавен ход на мотокара при необходимост от прецизно маневриране.

 

Електрическа система

Работното напрежение е 12 V. Върху панела за управление са разположени индикатори: за температурата на охлаждащата течност, за количество гориво, контролни лампи за зареждането на акумулатора, за налягане на маслото в двигателя и пътепоказателите.Двигател

Двигателят е дизел Д 3900 К или газ Г3900,

  • четиритактов, с водно охлаждане;
  • вместимост 3.86 l;
  • мощност 57 kW при 2500 min-1;
  • максимален въртящ момент 250 Nm при 2500 min-1.
Хидравлична система и управление

Налягането в работната хидравлична система се осигурява от самостоятелна зъбна помпа. Обемът на резервоара за масло е напълно достатъчен и в случай на монтаж на допълнителни сменни съоръжения. Предпазните вентили гарантират безопасно спускане на товара, дори и в случай на авария в тръбопроводите.
Работата на системата за сервоуправление е осигурена чрез отделна хидравлична зъбна помпа. 

Повдигателна уредба

Представлява съставна заварена конструкция от горещо валцована високояка профилна стомана.
Повдигателната уредба може да е четири типа:

Симплекс
двумачтова с един централно разположен цилиндър, с нормален свободен ход.

СИМПЛЕКС
двумачтова с повишена видимост с два цилиндъра, разположени от двете страни на мачтите, с нормален свободен ход.

ДУПЛЕКС
двумачтова с един централно разположен телескопичен цилиндър с работен свободен ход.

ТРИПЛЕКС
тримачтова с работен свободен ход.

Технически характеристики 

 

 
 
 2006-2011 Copyrights by V&R
eXTReMe Tracker
.