manu
english russian
- серия VRD
- серия DVR/GVR
- серия VRE
- серия VR
- серия EP
moto
Електрокари > VRE серия


Електрокарите, серия VRE, са универсални подемно-транспортни средства за транспортиране и нареждане на палетизирани товари в складови условия, на гари, пристанища и летища, за вътрешно-цехов и между-цехов транспорт. Предлагат се с товароподемности 1.25т, 1.5т и 2.0т. Електрокарите са приспособени за работа в умерената климатична зона, в интервала температури от -25o до +45o C, във взриво-защитени и пожаро-защитени помещения.
Серия VRE се отличава с:

съвременен дизайн, който е резултат от съвместната работа със студиото за промишлен и автомобилен дизайн “ВЕСФОТ” – София – оригинално съчетание на авангардна форма, компактност и добър стил;

висока маневреност, която е резултат от минимизираните габаритни размери и надеждност;

ергономичност – създадени са оптимални условия за работа на водача при целесъобразно подбрани ергономични показатели.

Шаси
Неразглобяемата заварена конструкция, максимално затворена, осигурява надеждна защита, свободен достъп и обслужване на отделните възли и агрегати на електрокара, както и дълъг живот на самия електрокар.
Вграденият панел за управление, автомобилен тип, осигурява максимално удобство на работното място на водача, разположение на приборите за управление в съответствие с ергономичните изисквания и условията за безопасна работа при експлоатация.


Двигателен мост
Трансмисионната част се състои от главно предаване с диференциал.
Тяговият електродвигател е присъединен директно към моста.
Целият силов възел може да се демонтира без разглобяване на повдигателната уредба.

Управляем мост

Конструкцията позволява голям ъгъл на завъртане на управляемите колела, което осигурява минимален радиус на завой и голяма маневреност на електрокара. Състои се от неразглобяема стоманена заварена греда, двустранно действуващ бутален цилиндър и шарнирни съединения класически тип.
Управление
Управлението на електрокарите, серия VRE, се осъществява посредством хидросервоуправление, което задейства хидравличен двустранен бутален цилиндър, монтиран в управляемия мост.
В хидростатичното управление е вграден предпазен клапан, предпазващ системата при външни удари върху управляемите колела. При авария в електрозахранването, електрокарът може да се управлява и без сервоуправление.

Повдигателна уредба
Представлява съставна заварена конструкция от горещо валцована високояка профилна стомана. Повдигателната уредба може да е три типа:

Симплекс
двумачтова с нормален свободен ход.

Дуплекс
с работен свободен ход.

Триплекс
тримачтова с работен свободен ход.

Към електрокарите, серия VRE, може да се присъединяват различни видове сменни съоръжения (виличен изравнител, позиционер, гама специализирани кламери, лапи и челюсти) за специфична обработка на товари.

Хидравлична система
Налягането в работната хидравлична система се осигурява от самостоятелна зъбна помпа. Обемът на резервоара за масло е напълно достатъчен и в случай на монтаж на допълнителни сменни съоръжения. Предпазните вентили гарантират безопасно спускане на товара, дори и в случай на авария в тръбопроводите.
Управлението на хидравличната система се осъществява от прецизен трисекционен (при стандартното изпълнение на електрокара) или четирисекционен разпределител с вграден предпазно-преливен клапан, осигуряващ защита от претоварване.


Електрическа система
Управлението на електрокарите, серия VRE, се осъществява чрез импулсен регулатор “Curtis”, позволяващ:
• плавно регулиране на скоростта на движение;
• ограничаване на максималния ток в електродвигателите;
• подбиране на скорост на въртене на помпения електродвигател;
• настройка на оптималната скорост на помпата за хидросервоуправлението;
• намаляване на енергийните загуби;
• минимално ниво на шума.
Акумулаторната батерия работи на 80V.


Електрическата система включва:
• преден и заден работни фарове;
• пътепоказатели;
• стоп-светлини;
• сирена за заден ход;
• въртяща се сигнална лампа (опция).

Върху панела за управление е разположен капацитетоуказател, отчитащ състоянието на акумулаторната батерия и сигнална лампа за пътепоказателите. Като опция се монтира и мото-часовник

Спирачна система
Компактният спирачен блок осигурява възможност за намаляване на силата на въздействие върху спирачния педал и подобрява ергономията на работното място.

Технически характеристики 

 
 
 2006-2011 Copyrights by V&R
eXTReMe Tracker
.